Var säker på segelbåten

Sommaren är på intågande och i rådande coronapandemi kan vi behöva tänka om våra semesterplaner. I och med att vi inte längre kan resa utomlands som vi tidigare har gjort kan det vara väl värd att investera i en segelbåt och istället njuta av den fantastiska kust Sverige har att erbjuda. 

Yacht,Sailing,On,Opened,Sea.,Sailing,Boat.,Yacht,From,Drone.Har du inte redan en båt är det dags att köpa en. Med en större segelbåt som du kan bo på har du sommarsemestern räddad. Vill du åka ut på mindre turer kan en segeljolle vara ett fullvärdigt alternativ. Oavsett om du köper en stor segelbåt eller en liten segeljolle är säkerheten A och O. När du köpt din båt behöver du försäkra den. På Svenska sjö hittar du bland annat båtförsäkringar anpassade efter din typ av båt såsom segeljolle. Läs mer på https://svenskasjo.se/batforsakring/segeljolle/. Intresset för båtar har ökat enormt så var en av de svenskar som ger sig ut på sjön du också.

–”Vi har sett att sökningar både på motorbåtar och segelbåtar ökar stort.” Säger Matilda Adelborg som är presskommunikatör på Blocket.

Säkerhet ute på sjön

Med en båt kommer ansvar! Se till att din båt alltid är välskött och kontrollera skrovet så det inte finns sprickor eller andra skador. Du bör även se till att det finns gott om handtag att hålla sig i på båten. Utöver detta bör det finnas väsentliga säkerhetsprylar såsom brandsläckare och kommunikationsutrustning för att du ska kunna söka efter hjälp om något inträffar.

Sjöfartsverket.se kan du läsa mer och få tips om hur du är säker under båtsommaren!