Snart dags för sommardäck

Har du bytt ut dina dubbdäck till sommardäck än? Ingen fara, än har du gott om tid. Enligt Transportstyrelsen måste du ha bytt ut dina dubbdäck innan den 15 april, förutsatt att det inte är vinterväglag.

????????????????????????????????????????Den största anledningen till att man inte bör åka runt med sina dubbdäck i onödan är den negativa miljöpåverkan som dubbdäcken har på miljön. Miljökvalitetsnormerna på Naturbruksverket visar att användandet av dubbdäck är en stor miljöbov, inte minst när det gäller luftkvaliteten i städerna. Det är därför viktigt att ta sitt ansvar och inte åka runt med dubbdäck mer än nödvändigt.

Viktigt med däckbyte

Vid däckbytet är det extremt viktigt att du ser till att ha rätt mönsterdjup på dina sommardäck. Mönsterdjupet måste enligt Transportstyrelsen vara minst 1,6 millimeter på sommardäck i Sverige. En mätning gjord av Teknikens värld visar att dåliga sommardäck vid en fart av 100 km/h kan resultera i en förlängd bromssträcka på 8 meter. Ett par slitna sommardäck kan alltså få väldigt stora konsekvenser för din egen såväl som andras säkerhet på vägen. Det kan rentav vara skillnaden mellan liv och död!

Är du osäker på mönsterdjupet är det därför viktigt att du tar det säkra före det osäkra och investerar i ett par nya däck. Men hur vet du vilket däck som passar dig bäst? Lugn, genom däck365.se sökfunktion kan du få hjälp med att hitta rätt märke när du ska köpa bildäck. På deras hemsida kommer du att hitta de däck som stämmer bäst in på dina behov gällande både kvalitet och priser. När det kommer till att köpa nya däck är nätet en guldgruva på information för att det ska bli rätt. Genom att investera i nya däck kan du och dina medtrafikanter känna er trygga med att du har gjort ditt yttersta för att förbereda dig om olyckan skulle vara framme!