Körkort leder till jobb

För många unga blir det ett otroligt vuxenpoäng men att ta körkort och det ses som en självklarhet att ha en. Går man utan jobb kan det löna sig att fokusera på körkortet då chanserna till jobb markant ökar.

”För den som saknar inkomst kan det på 29 dagar löna sig att ta körkort, om det leder till att man får jobb. För en person med den lägsta a-kassan lönar det sig på 44 dagar.”

Citatet kommer från privatekonomen Bodil Hallin på Ikano bank. Vad man bör göra är att se ett körkort som en investering. En investering för ett rika och friare liv som öppnar upp frö många nya möjligheter i livet. På http://www.ringensbilskola.se/ finns det bra utbildningar att gå om man inte vill köra upp som privatist. Och för den som känner att det tar emot att plugga och övningsköra kan en intensivkurs vara det som får en att ta det där kortet.

3408966-driving-licenseDet härliga med ett körkort är att har man väl tagit det så följer det med en genom livet då man har all kunskap i ryggmärgen. Nu är det även otroligt många äldre som fortfarande kör bil och har kvar sitt körkort. Dock är det viktigt att tänka på sjukdomar som kan komma på äldre dagar då man ka vara en fara för andra. Men, det är som sagt ett problem långt längre fram i livet för alla som är i stadiet att ta kortet.