Fräscha upp din bil

När man äntligen fått sitt körkort kanske man har turen att få en bil, eller köper en bil för egna pengar. Då gäller det att ta hand om bilen på ett bra sätt. Det finns många olika knep och tillbehör som man kan ta till för att göra bilen snyggare.

817625-red-modern-car

En blingad bil

En som har tagit det här med att pimpa sin bil till en ny nivå är ryska Daria Radionova. Hon har nämligen smyckat ut sin Mercedes med Swarovski-kristaller till ett värde av närmare 250 000 kronor. De experter som pimpade bilen spenderade 12 timmar per dag i två månader för att färdigställa bilen. Hela bilens yta är täckt med kristaller, till och med handtagen. Alla är förmodligen inte så extrema, eller rika, att de vill fixa upp sin bil på det här sättet men det finns några saker man kan göra för att ge bilen det där lilla extra.

Piffa upp din bil

Till exempel kan man fixa tonade rutor med solfilm. De tonade rutorna stoppar nästan hundra procent av UV-strålarna och gör så att inredningen i bilen inte torkar ut och blir blekt. När mycket av värmestrålingen från solen stoppas upp, blir även klimatet i bilen bättre. Vill man istället pimpa insidan av sin bil finns en rad olika teknikprylar. Till exempel en så kallad head up display med navigator. När man monterad denna projiceras till exempel avstånd till nästa sväng och beräknad ankomstid på rutan. Har man alltid önskat att man hade råd med en riktig sportbil men istället har en lite mer ödmjuk bil, kan man piffa upp den med en sportstol. Man kan även fräsa upp bilen ytterligare, med riktigt snygga fäljar.

Enkla medel

När man fixar sin bil behöver man inte tänka att det ska bli som i det gamla tvprogramet Pimp My Ride. Man kan göra bilen snyggare med bara några lätta och billiga medel. En nytvättad bil till exempel, ser alltid mycket fräschare ut.